מתכננים אירוע קטן וחושבים איך לשלב בו מהמטבח הישראלי והים תיכוני? דוכני מזון לאירועים הם התשובה עבורכם. ניתן להזמין כיום קייטרינג של דוכני מזון עם מנות חומוס, פלאפל ושווארמה שיהפכו כל אירוע לחוויה כחול לבן של ממש. מתאים לאירועים עסקיים ופרטיים כמובן.
דוכני מזון הפכו מזמן לאמצעי שימושי מאוד בקרב מארגנים של אירועים קטנים או אירועי בוטיק. האפשרות להגיש באמצעות דוכני מזון אוכל מסוגים שונים לאורחים באירוע הוא נוח, גמיש ולרוב במחירים משתלמים עבור המפיקים.
לאחרונה יש גידול בביקוש לכמה סוגים של דוכני מזון באירועים, עם דגש על הצגת המטבח הישראלי ו/או הים תיכוני באמצעות דוכני מזון לאירועים קטנים של שווארמה, פלאפל או חומוס.
איך משתלבים דוכני מזון של המטבח הישראלי באירועים?
כאשר אתם עורכים אירוע חברה או אירוע עסקי כמו סדנא, כנס או ערב גיבוש ובין אם אתם עורכים אירוע פרטי קטן יחסית כמו יום הולדת, יום נישואין או מסיבת גיוס וכדומה, דוכני מזון הם פתרון נפלא. אם הם כוללים את המטבח הישראלי המקומי הם בכלל הופכים לבעלי ערך מוסף וגם טעימים לכל הנוכחים.
ניתן כיום להזמין גם סוגים של דוכני מזון לאירועים קטנים עם הקשר למטבח מקומי:
- דוכני פלאפל לאירועים – דוכן על טהרת כדורי הפלאפל הקסומים. יש המגדילים לעשות ומכינים כדורים ב 4-5 טעמים שונים כדי לגוון ולהעלות את העניין של האורחים באירוע.
- דוכני המבורגר לאירועים – דוכן עם המבורגר טרי שמוכן על המקום (או כמעט על המקום) עם אפשרות שילוב של תוספות שונות להמבורגר כמו צ'יפס, ירקות ואינספור רטבים מושחתים.
- דוכני שווארמה לאירועים – מה יותר מרשים, מושך את העין ובעיקר מגרה את בלוטות הטעם מסיח מכובד של שווארמה בדוכן מזון באירוע שלכם. ניתן להכין סיח שווארמה במשקל ובגודל שמתאים לכמות האורחים הצפויה באירוע וכמובן על פי הטעם של המזמינים, בטעם עגל, בטעם הודו או בכלל שני שיפודים עם שתי האפשרויות הללו.
- דוכני קינוחים לאירועים – כאן כבר יש מנעד רחב יותר וקשה לסמן קינוח ישראלי מקורי, לכן מקובל לבחור בין עוגות ועוגיות מסוגים שונים ובין מאפים מקומיים דוגמת בקלאווה, כנאפה וכדומה.
כמובן שלצד כל המנות הללו יהיו מוכנות פיתות חתוכות לחצאים או רבעים, חמוצים מסוגים שונים, רטבים כמו טחינה, עמבה וחריף וגם ירקות חתוכים שמתאימים לכך (עגבנייה, בצל, כרוב, פטרוזיליה וכדומה). גם מקומו של הצ'יפס לא נפקד ובמרבית המקרים הדוכנים הללו מציעים אותו כתוספת חמה לצד המנה העיקרית.
איך מזמינים דוכני מזון מוצלחים לאירוע?
האירוע שלכם חשוב לכם ואתם רוצים לדאוג בו לטוב ביותר עבור ההפקה עצמה ועבור האורחים שיגיעו לאירוע. בחירת דוכני מזון לאירועים קטנים חייבת להתבצע בצורה מושכלת ועם הקפדה על כמה נקודות מפתח שיבטיחו שלא תתאכזבו בסיום האירוע.
- התארגנות נכונה – הדבר הבסיסי ביותר הוא לדעת מה אתם בדיוק צריכים וכמה אתם צריכים. במילים פשוטות יותר חשוב לדעת כמה אורחים יהיו באירוע, כמה מבוגרים וכמה ילדים (אם יש כאלו). חשוב להתאים את כמויות המזון לאורחים הצפויים ולא להכין מעט מדי ואפילו לא יותר מדי בצורה מוגזמת שתעלה לכם כסף מיותר. כמו כן חשוב לדעת אם רוצים דוכן מזון כמנה מרכזית או דוכן מזון כגימיק משלים לאירוע…
- קבלת המלצות – לברר היטב על מפעיל הדוכן שאתם מזמינים. האם יש לו פעילות ברשת האינטרנט? דף עסקי? תמונות והמלצות מאירועים קודמים? כמו כן האם רוב הביקורות חיוביות? אם כן הוא עבורכם ואם יש ספק אז אין ספק – עוברים לספק האפשרי הבא.
- תיאום ציפיות – יש לסגור מראש את כל העלויות עליהם משלמים ולדעת מי אחראי על חיבור חשמל לדוכן, האם יש ניקיון של שטח הדוכן בסיום? האם יש עלויות אפשריות אחרות וכדומה.
הזמנת דוכני מזון לאירועים קטנים זאת ללא ספק מחשבה נכונה כדי להשביח את כל אירוע קטן ורק חשוב להתנהל נכון לאורך כל הדרך.
המאמר נכתב בשיתוף עם נדב קייטרינג לאירועים אשר מציעים דוכני קייטרינג לאירועים פרטיים או דוכני קייטרינג לאירועים עסקיים בפריסה ארצית מהצפון ועד הדרום.