מתלבטים איך לעצב את המטבח החדש שלכם? ראשית כל כדאי להיכנס לאינטרנט ולראות מאות תמונות של מטבחים מעוצבים כדי להתחיל ולקבל רעיונות מועילים. מעבר לכך כדאי לקחת בחשבון מספר פרמטרים שמשפיעים על המראה והפונקציונאליות של כל מטבח.
עיצוב מחדש של מטבח קיים או תכנון של עיצוב מטבח חדש הם משימה קשה ביותר. מדובר על חדר חשוב מאוד בכל בית, כזה שמשרת בוקר, צהריים וערב אם הדיירים שבו ואת האורחים שלהם. כולנו חיים סביב המטבח שצורה כזאת או אחרת ולכן חשוב מאוד לא לעשות טעויות בתכנון המטבח שלכם ולעצב אותו בדיוק כפי שאתם מדמיינים מבחינה עיצובית אך גם לקחת בחשבון את הפרקטיות שלו.
טיפים לעיצוב מטבח
על מנת להקל מעט על תכנון המטבח החדש שלכם וכדי להימנע ככל שניתן מטעויות בלתי מחויבות המציאות, ריכזנו 7 טיפים שימושיים מאוד לכל מי שנמצאים לפני עיצוב מטבח.
- הגודל כן קובע – יש למדוד את המטבח בצורה מדויקת ולדעת מראש כמה שטח יש לכל אלמנט שימושי בו (מקרר, ארונות, מדיח וכו'). רק כשיש מידות מדויקות אפשר להתקדם הלאה עם התכנון והביצוע.
- שמור מרחק – יש לקחת בחשבון מרחק של 80 עד 120 ס"מ בין הכיריים לכיור. המרחק הזה יאפשר לכם עבודה נוחה יותר במטבח ושילוב בין השניים בנוחות כאשר תזדקקו לכך. מרחק קצר מדי יקשה על תנועה נוחה באזור הפעילות ואילו מרחק רב יותר יקשה על העברת מוצרים מהאחד לשני.
- מלך המטבח – האלמנט הכי מרכזי בכל מטבח הוא המקרר. מדובר במוצר חובה שאין למטבח זכות קיום בלעדיו. לכן חשוב לוודא שיש מספיק מקום למקרר שאתם מעוניינים בו וגם שהמרחק בין המקרר לכיור יהיה קצר יחסית ונוח לשימוש (שטיפת ירקות, הפשרת בשר וכן הלאה).
- מלחמת מרפקים – בשנים האחרונות ירדה הפופולאריות של פינות אוכל ורבים נשארים לאכול בשטח המטבח עצמו. זה יכול להיות על דלפק או אי מטבח ומה שחשוב הוא שיהיה לכם מספיק מקום ישיבה נוח. ישר לקחת בחשבון לפחות חצי מטר עבור כל אדם כדי שהמרפקים שלכם ושל השכנים שלכם לישיבה לא ייפגשו כל כמה שניות.
- משטח פעילות – משטחי שיש למטבחים הם דבר שהוא רב חשיבות. יש לבחור לא רק משטח שיש למטבח בעיצוב וטקסטורה שמדבירם אליכם, אלא גם לחפש אחרי שיש למטבח שהוא איכותי, עמיד ומונע כתמים ככל שניתן, שיש גרניט פורצלן (מלאכותי) עונה על הדרישות הללו בצורה טובה מאוד. לגבי הגוון והעיצוב של השיש עצמו, יש בכל קטלוג שיש למטבח תמונות של דוגמאות מהן ניתן לבחור את המתאים לכם.
- אינדוקציה – היום ניתן לעשות שימוש בכיריים מסוג אינדוקציה שעובדים על חשמל, בטיחותיים ומאפשרים חימום מהיר באמצעות סירים או מחבתות אינדוקציה. יש לשמור רק על מרחק מספיק בין הכיריים (מכל סוג שהוא) ובין הארונות שממוקמים מעליהם.
- אחסון אפקטיבי – צריך לזכור שחלק משמעותי מהמהות של כל מטבח הוא אחסון מוצרים ואביזרים להכנת מזון ושתיה. מחבתות, סירים, מגשים, סכום, כוסות, צלחות ועוד, יצטרכו לשכון היכן שהוא ולכן יש לוודא שאתם מתכננים מטבח עם מספיק מקום לכל אלו וגם לתכנן מראש את המיקום של כל המוצרים הללו כדי שיהיו נוחים עבורכם לשימוש בעתיד.
לסיום נציין שתכנון עיצוב של מטבח מודרני לא פשוט וקל כמו שחושבים לעתים, ויש לקחת בחשבון את כל הפרטים הקטנים כגדולים לפני שמחליטים על עיצוב סופי של המטבח.