שיחת שימוע לפני פיטורים היא זכות בסיסית של כל עובד אשר המעסיק שלו מעוניין לפטרו. הזכות הזאת רלוונטית לעובד וותיק בדיוק כמו לעובד חדש או חסר ניסיון במקום העבודה. כמו כן מדובר על זכות של כל העובדים בישראל, במגזר הציבורי, העסקי והפרטי. במקרים רבים שימוע לפני פיטורין הוביל להשארת העובד במקום העבודה שלו ולכן יש לכך חשיבות כה רבה בדיני העבודה בישראל.
שימוע לפני פיטורים נחשב ללא ספק לאחת הזכויות החשובות שיש לכל עובד בישראל. מדובר על אפשרות של שני הצדדים, המעביד והעובד להשמיע את טענותיהם לגבי העמדת העובד לפיטורים. המעביד מציג את הסיבות לכך שהוא מעוניין לפטר את העובד ואילו העובד מצדו רשאי לתת הסברים ונימוקים לטענות המעביד ולכך שמגיע לו להישאר במקום העבודה.
איך מתנהל שימוע לפני פיטורים?
הליך שימוע לפני פיטורים מתחיל בקביעה של יום ושעה לעריכת השימוע על ידי המעביד ו/או עורכי דינו ועל ידי העובד ו/או עורכי דינו המייצגים אותו אם בחר זאת. יש להעביר לעובד את הזימון לשימוע בכתב ויש לתת פרק זמן סביר לעובד כדי להתכונן לשימוע. לעתים מדובר על יומיים ולעתים על שבוע או יותר מכך במקרים של תפקיד מורכב או בכיר. בכל מקרה יש לעובד את האפשרות להגיש מכתב חזרה למעביד ובו הוא מבקש ימים נוספים להתכונן לשיחת השימוע. כל מקרה לגופו וכדאי מאוד לקבל ייעוץ של עורך דין דיני עבודה בעניין זה.
השימוע עצמו חייב לעמוד תחת תנאים מוגדרים:
- המעסיק חייב לאפשר לעובד להביא אדם נוסף שיהיה נוכח בשיחת השימוע. זה יכול להיות עורך דין, נציג וועד העובדים או קרוב משפחה מטעמו כמובן.
- המעסיק חייב לפרט את הסיבות שהביאו להחלטה על פיטוריו ולא להסתפק בהאשמות כלליות או חסרות ביסוס עובדתי מוכח. יש להציג מיקרים או אירועים ספציפיים שקשורות לעבודתו של העובד.
- מעביד חייב לבוא לשימוע עם "ראש פתוח" תוך כדי נכונות כנה להקשבה, ולתת לעובד להשמיע את כל טענותיו ונימוקי ההגנה שלו על מקום עבודתו.
במילים פשוטת השימוע אמור להיות ענייני ועם הבעת נכונות של כל הצדדים לשמוע אחד את השני ולהבין את הסיבות לרצון בפיטורים ואת ההסברים מדוע העובד מעוניין שלא להיות מפוטר.
לאחר השימוע המעביד יחזור לעובד עם החלטתו בעניין לאחר שישקול את כל הנאמר בשימוע. לרוב המענה יהיה בפרק זמן של 24-72 שעות לאחר מכן ובכתב.
מדוע כדאי לשכור עורך דין עבודה לשימוע?
במידה ואתם נקראים לשימוע במקום עבודה שחשוב לכם ואתם עובדים בו לאורך זמן, כדאי מאוד שלא לנסות ולייצג את עצמכם אלא לשכור עורך דין דיני עבודה שיצטרף אליכם לשימוע.
עורך דין מכיר לעומק את דרך ההתנהלות הנכונה מול בתי הדין לעבודה ויוכל להדריך אתכם מה להגיד ומה לא להגיד בשימוע וכמו כן לייצג אתכם לאחר מכן במקרה שהפיטורים ייכנסו לתוקף ותהיו זכאים לתבוע פיצויים. במרבית המקרים עורכי דין משיגים ללקוחות שלהם כספים רבים שלא תמיד הם אפילו ידעו שהם זכאים להם במקרה של פיטורים.
המאמר נכתב בשיתוף עם עו"ד מימון פאר, עורך דין דיני עבודה בקריות, אשר מעניק ייעוץ משפטי למעסיקים ועובדים בשלל סוגיות משפטיות החל מפיטורים ללא שימוע ועד חופשת מחלה.
לעוד עורכי דין מומלצים לענייני דיני עבודה בעכו, ניתן לגשת אל Lawpedia האנציקלופדיה המשפטית.