הקיץ האחרון היה עמוס במיוחד בכל שדות התעופה בעולם. הדבר הוביל לשינויים רבים בלוח הטיסות בין מדינות והביא בשדות תעופה רבים לביטול טיסות ברמה שמעולם לא התרחשה קודם לכן בעבר, לעיכובי טיסות רבים ואף להקדמה של טיסות כדי לפנות מקום בעומס של חברות התעופה. על הקדמת או עיכוב טיסה ועל ביטול טיסה לחלוטין מגיע לכם פיצוי.
שנתיים וקצת של קורונה עם מגבלות רבות על יציאה לחוץ לארץ, הובילה להסתערות בכל רחבי העולם על טיסות בינלאומיות. גם בישראל המצב דומה וקיץ 2022 ייזכר כעמוס אי פעם בשדה התעופה בן גוריון עם שינויים רבים בלוח הטיסות, הקדמה ואיחור של טיסות או ביטול של טיסות שלמות עקב המצב.
בנוסף לכל אלה יש עליה חדה במזוודות אבודות שלא יצאו בטיסה שלהן או הגיעו ליעד לא נכון. כל המצבים הללו פגעו בחוויית הטיסה של אלפים, ועבורם עומד חוק שירותי תעופה שמאפשר קבלת פיצויים מחברות התעופה למי שעומדים בקריטריונים לכך.
מה הקריטריונים לקבל פיצויים על שינויים בטיסות?
חוק שירותי תעופה נותן מענה לכמה מקרים אפשריים של שינויים בלוח הטיסות, ומתמקד במתן פיצוי וסיוע בשל ביטול טיסה או שינוי בתנאיה. כל שינוי זמנים או ביטול טיסה מעמיד זכויות אחרות לטובת הלקוח (הנוסע) ומאפשר הטבות או פיצויים בהתאם לכל מקרה שכזה.
- פיצוי על איחור בטיסה – במקרה של איחור בטיסה שנמשך עד שעתיים, אין פיצוי ללקוח, אלא אם חברת התעופה יוזמת זאת מטעם עצמה. באיחור של עד 5 שעות חברת התעופה מחויבת לספק שירותי מזון, שתיה ותקשורת ללקוחות. במקרים מסוימים גם שירותי לינה והסעה למלון הלוך ושוב יכללו בפיצוי. כמו כן הלקוח יכול להסכים לעבור לטיסה חלופית או לקבל החזר מלא על כרטיס הטיסה שלו ולא להמתין עוד לטיסה. איחור של 8 שעות ומעלה מכך ייחשב כבר בתור ביטול טיסה.
- פיצוי על ביטול טיסה – לא רק ביטול טיסה לחלוטין נחשב בתור ביטול טיסה מבחינת זכויות הלקוח. גם איחור בטיסה מעל 8 שעות או הקדמה של הטיסה ביותר מ 8 שעות, ללא התראה של 14 יום לפני כן, ייחשבו בתור ביטול טיסה. במקרים הללו הלקוח זכאי לקבל את עלות הטיסה שלו חזרה ופיצוי כספי על פי מרחק הטיסה המתוכנן ליעד שלו.
מה גובה הפיצוי הכספי עבור ביטול טיסה?
פיצוי על הקדמת טיסה או איחור טיסה ביותר מ 8 שעות או הודעה על ביטול לחלוטין של טיסה כלשהי ללא מתן התראה של 14 יום לפחות מזכים את הלקוח בפיצוי על פי הקריטריונים הללו:
- יעד קרוב (אתונה): כ- 1300 ₪
- יעד ממוצע (ברלין): כ- 2000 ₪
- יעד רחוק(ניו יורק): כ- 3100 ₪
כדי להבטיח את הפיצוי המקסימלי שאתם זכאים לו על פי החוק, כדאי לפנות לשירותים כמו Flight Refund או Flight Cash Back אשר פועלים בשמכם מול חברות התעופה השונות.
המאמר נכתב בשיתוף עם Flight Refund אשר מייצגים נפגעים מול חברות התעופה השונות על בסיס הצלחה בלבד. אם הצוות של Flight Refund לא ישיג לכם את הפיצוי הכספי, לא תשלמו שקל – כך שבהחלט מומלץ לחסוך זמן, בירוקטיה ועצבים בדרך לפיצוי הכספי שמגיע לכם!