החוק בארץ נותן קשת רחבה של מצבים אפשריים שנכנסים תחת ההגדרה של תאונת עבודה. במקרה ואתם מעורבים בתאונת עבודה שכזאת וסובלים מפגיעה פיזית או נפשית, יש לכם את הזכות לתבוע פיצויים בשל כך. התביעה יכולה להיות נגד ביטוח לאומי ולאחר מכן נגד חברת הביטוח במקרים מסוימים.
תאונות עבודה נגרמות עשרות עד מאות פעמים ביום בישראל. מעבר לתאונות עבודה שכולנו מזהים באופן ברור ככאלו, כמו לדוגמא פגיעה פיזית בעבודה באתר בנייה או כוויה בעת עבודה בפס ייצור במפעל וכדומה, יש עוד מגוון סוגים שונים של תאונות עבודה שיש סיכוי שלא ידעתם שהם כאלו.
מה היא תאונת עבודה?
ראשית כל חשוב להבין מה מוגדר בתור תאונת עבודה בישראל:
- פגיעה בעבודה – המצב הברור מכולם, פגיעה פיזית בעבודה, כפי שתיארנו בדוגמא קודם לכן.
- תקיפה בעבודה – אלימות או תקיפה מינית שגורמים נזק פיזי או נפשי ע"י מעסיק או עובד אחר.
- תאונת דרכים – יש סייגים שונים לכך אך כמעט כל תאונת דרכים שמעורבים בה בדרך מהבית למקום העבודה או להיפך, בדרך בין 2 מקומות עבודה או בדרך אל או מפעילות הקשורה לעבודה היא תאונת עבודה.
- מחלת מקצוע – נזק פיזי או נפשי שנגרם בשל סוג העבודה, מקום העבודה או סביבת העבודה.
יש כמה הגדרות נוספות וכאמור לעתים יש מצבים שפוסלים מצב שנתפס בתחילה כתאונת עבודה תחת הגדרות אלו, אך זאת תמונת המצב של תאונות עבודה בארץ. כדי לדעת במדויק את מצבכם ואם יש לכם עילה לתביעה בגין תאונת עבודה כדאי לפנות לקבלת יעוץ של עורך דין תאונות עבודה.
מה עושים במקרה של תאונת עבודה?
האופציה העומדת לזכות כל נפגע תאונת עבודה בישראל היא הגשת תביעה מול ביטוח לאומי. על מנת שיהיו לכם סיכויים טובים להצליח בתביעה ולקבל את מה שאתם מצפים לו, יש לעמוד בכמה תנאים.
- מימוש בתקופת התביעה – ניתן להגיש תביעה מול ביטוח לאומי עד שנה מיום האירוע. חשוב מאוד שלא לאחר בתביעה ולא לאבד את הזכויות שלכם. במידת הצורך תוכלו לתבוע את חברת הביטוח הרלוונטית לאירוע עד 7 שנים מיום האירוע, אך נכון לשלב זה התביעה היא מול ביטוח לאומי בלבד.
- מילוי טפסים והגשת תביעה – ביטוח לאומי הוא מוסד ממשלתי בירוקרטי שלא מקל את החיים על האזרח ולכן כדאי תמיד למלא טפסים של תביעה מולו בעזרת עורך דין תאונות עבודה. י שלדעת מה למלא ואיך לנסח את התביעה שלכם לפיצויים בצורה הנכונה כדי לא לפגוע בזכויות שלכם בטעות קטנה כלשהי שנעשתה אפילו בתום לב וחוסר ידע.
- איסוף מסמכים והוכחות – חשוב מאוד לאסוף מסמכים והוכחות לאירוע שלכם באמצעות צילום זירת האירוע עצמאית או באמצעות עדים לאירוע, רישום פרטים של עדים לאירוע למקרה הצורך, ריכוז של כל ניירת רלוונטית לפגיעה שלכם ובעיקר מסמכים רפואיים של פינוי (במידה והיה), בדיקות, טיפולים, חוות דעת מומחים, הדמיות, תרופות וכן הלאה. כל אלו מאוד רלוונטיים לתביעה שלכם ובעיקר מול הוועדה הרפואית של ביטוח לאומי במידת הצורך.
לסיכום נציין שיש לכם זכויות רבות וחשוב לקבל את המגיע לכם בהתנהלות נכונה ותביעה של הגורמים הרלוונטיים. תביע המול ביטוח לאומי היא תחילת המסע שלכם לקבלת מה שמגיע לכם.
המאמר נכתב בשיתוף עם עו"ד טל בייצר – עורך דין נזיקין בצפון אשר מעניק ייצוג משפטי לנפגעים עבודה במטרה להשיג את הפיצוי הכספי המקסימלי לטובת הנפגע ומשפחתו. אם אתם מחפשים עורך דין נזיקין בעכו, עורך דין נזיקין בנהריה או עורך דין נזיקין בקריות – המשרד הוא הכתובת!